Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BEZY

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5 szt
sól 1 sztypta
sok z cytryny 1 łyżeczka
cukier puder 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: BEZY

Białka ubić na sztywno mikserem dodając szczyptę soli. Muszą być naprawdę sztywne. Dodać sok z cytryny i nadal ubijać. Następnie dodawać cukier cały czas ubijając.
Nałożyć do rękawa z ozdobną końcówką i wyciskać na blachę. Zostawiać między nimi nieduże odstępy - trochę jednak urosną.
Piec - około 45 minut do godziny w temperaturze 140ºC.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 20.09.2013 12:14
świetne trzeba takie zrobić kiedys
Kasia35 20.09.2013 10:51
niby proste beziki ale nigdy nie chcą mi wyjść (!) wypróbuję jeszcze raz - grunt to się nie poddawać :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak