Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z jajem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 3 szt
jaja 4 szt
śmietana 30% 200 ml
czosnek 4 ząbki
botwinka 1 pęczek
sól cytrynowa 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z jajem

Chłodniki robię rzadko ale jak już zrobię to znika migiem . Ja lubię jeść zaraz po ugotowaniu córką i mąż chłodny :) Można dogodzić jednym i drugim :)
Ugotowałam buraczki zmiksowane z dodatkiem ziela angielskiego i listka laurowego . W trakcie gotowania dodałam sprasowany czosnek i szczyptę soli cytrynowej .Botwinkę włożyłam posiekaną drobno .Gotowałam na małym ogniu z 15 minut i zalałam śmietaną . Zamieszałam i gotowe . Ugotowałam jaja . Pokroiłam je i wkładałam do miseczki zalewałam i podawałam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 18.10.2013 16:22
pyszna zupka
halina17 18.09.2013 22:42
Dobry chłodnik.
Megg 18.09.2013 20:13
smaczny taki chłodnik
Ania321 18.09.2013 19:07
coś co lubię :)
gosia56 18.09.2013 19:00
super zupka
rafał5 18.09.2013 17:09
fajny i smaczny.
Joannasz3190 18.09.2013 16:46
Uwielbiam chłodnik :)
Piotr-21 18.09.2013 16:10
dobry cgłodnik
Barbara/zuza22_85 18.09.2013 16:06
smaczna zupka
sylwia_mc 18.09.2013 15:59
Uwielbiam taki chłodnik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak