Przepis i sposób przygotowania na: Sushi po polsku
Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy.
Smażymy duże naleśniki.
Odstawiamy w ciepłe miejsce.
FARSZ:
Ryż gotujemy w osolonej wodzie ( do całkowitej miękkości , a nawet lekkiego rozgotowania ).
Papryki oczyszczamy , kroimy w słupki.
Bazylię myjemy.
SUSHI ROLADKI NALEŚNIKOWE 27x
CAŁOŚĆ:
Naleśnika smarujemy po całości ryżem.
Przez środek układamy papryki i liście bazylii.
Delikatnie posypujemy odrobiną soli i pieprzu.
Przykrywamy drugim naleśnikiem i powtarzamy czynność.
Delikatnie! zwijamy w roladkę ( dociskając ) i odstawiamy na chwilę.
W tym czasie robimy to samo z pozostałymi naleśnikami.
Ostrym nożem kroimy roladki i nadziewamy na długą wykałaczkę.
Podajemy z sosem sałatkowym paprykowo – ziołowym Prymat , przyrządzonym na bazie jogurtu naturalnego.
Smacznego!