Zupa koperkowa

Zupa koperkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koperek

    1 duży pęczek
  • marchewka

    2 szt.
  • pietruszka

    1 szt.
  • ziemniaki

    5-6 szt.
  • seler

    1/4 szt.
  • por

    1/2 szt.
  • liść laurowy

    2 szt.
  • śmietana

    3/4 szkl.
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • pieprz czarny ziarnisty

    5 szt.
  • ziele angielskie całe

    5 szt.
  • sól morska

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
Włoszczyznę obieramy,myjemy i wrzucamy do garnka.
Wlewamy około 2 litrów wody i dodajemy listki laurowe, pieprz ziarnisty i ziele angielskie. Gotujemy wywar.
Gdy warzywa są już prawie miękkie, dodajemy ziemniaki i gotujemy do miękkości.
Śmietanę lub jogurt łączymy z łyżką mąki, wlewamy odrobinę gorącego bulionu, aby zahartować śmietanę i wlewamy do zupy.
Zagotowujemy i wyłączamy gotowanie.
Koperek myjemy, siekamy i dodajemy do zupy.
Odstawiamy na kilka minut, aby koperek się sparzył, a zupa nabrała smaku.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mufinka79

10.09.2013 09:12
Dziękuję za miłe słowa :)

Lis

09.09.2013 19:05
Smaczna, lekka, zdrowa:)

Boska_Agatka

09.09.2013 19:04
Ale bym zjadła mniaaaaaaaam

Rafał3

09.09.2013 18:55
pyszności tylko palce lizać

AZgotuj

09.09.2013 18:36
pięknie podana:)

Zdzisław

09.09.2013 17:58
lubię takie lekkie zupki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat