Przepis i sposób przygotowania na: Pollo ai peperoni/ Kurczak alla papryka
Kroki postępowania
2.Na szerokiej patelni obsmażyć kurczaka na maśle, aż do porządnego zarumienienia każdej ze stron;
kurczak (około 1kg) | |
czosnek | 1-2 ząbki |
masło do smażenia | klarowane |
papryka | 2 szt |
cebula biała | 1 szt |
wino białe wytrawne | 100 ml |
pomidor pelati | 300 ml |
lub | |
pomidor | 500g świeże bez skórki |
słonina | 20-50 g |
natka pietruszki | lub bazylia (opcjonalnie) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: