Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy ketchup

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1,5 kg
papryka czerwona 1 szt
cebula czerwona 1 szt
papryczka chili 0,5 łyżeczki
ocet 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
seler naciowy
olej 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy ketchup

Pomidory należy sparzyć wrzątkiem a następnie obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę. Cebulę, paprykę (wydrążoną) i seler naciowy posiekać drobno. Czosnek przecisnąć przez praskę.Dodać olej. Wszystkie składniki gotować przez około 2 godziny aż ketchup zgęstnieje. Na końcu dodać przyprawy tj. chili, ocet, cukier, pieprz, koncentrat. Pogotować chwilę i wszystko zblenderować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 11.09.2013 20:29
bardzo fajny przepis
goofy9 23.08.2013 14:54
uwielbiam domowe przetwory, a ketchupów jestem fanką
Sylwiagr 23.08.2013 13:38
jeszcze nigdy nie robiłam domowego, muszę spróbować :)
nogawkuchni 23.08.2013 12:35
Super,domowy ketchup zawsze najlepszy,najsmaczniejszy i bez konserwantów,ciekawy i przydatny przepis.
Megg 23.08.2013 12:33
lubię taki domowy ketchup

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak