Naleśniki z farszem mięsnym po meksykańsku - Krok po kroku

Naleśniki z farszem mięsnym po meksykańsku - Krok po kroku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielona wołowina

    400 g
  • oliwa z oliwek

    50 ml
  • cebula

    1 szt.
  • kukurydza konserwowa

    50 g
  • kolendra posiekana

    1 pęczek
  • ciasto naleśnikowe

  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • mleko

    1 szklanka
  • woda gazowana

    0,5 szklanki
  • jajko

    1 szt.
  • pozostałe składniki:

  • Party Dip Meksykański

    1 opakowanie
  • ketchup

    3 łyżki
  • Albo:

  • majonez

    4-5 łyżek
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • fasola

    100 g
  • wino czerwone

    50 ml
  • przyprawa do potraw

    do smaku
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • ser żółty

    100 (tarty)
  • sól morska

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Naleśniki z farszem mięsnym po meksykańsku - Krok po kroku
Tak przygotowane placki włożyć do naczynia żaroodpornego, posypać tartym serem i wstawić na kilka minut do rozgrzanego piekarnika (140 st.C ), tak aby ser się rozpuścił. Gotowe podawać z Party Dipem meksykańskim Prymat lub Party Dipem czosnkowym Prymat.
Krok 2 - Naleśniki z farszem mięsnym po meksykańsku - Krok po kroku
Przygotować tradycyjne ciasto naleśnikowe miksując na gładką masę wszystkie potrzebne składniki do wyrobu ciasta. Następnie usmażyć nieco grubsze niż zwykle placki rumieniąc je z dwóch stron na złoty kolor. Na każdym naleśniku ułożyć farsz i zawinąć w rulon.
Krok 3 - Naleśniki z farszem mięsnym po meksykańsku - Krok po kroku
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 4 - Naleśniki z farszem mięsnym po meksykańsku - Krok po kroku
Drobno posiekaną w kostkę cebulę podsmażyć na oliwie z oliwek. Następnie dodać mięso (ewentualnie zamiast 400 g mięsa wołowego może być 200 g wołowiny i 200 g wieprzowiny), czerwone wino, czerwoną fasolę, kukurydzę i Rosół warzywny Kucharek (przygotowany wywar z 200 ml wody). Dusić do odparowania wody.
Krok 5 - Naleśniki z farszem mięsnym po meksykańsku - Krok po kroku
W trakcie duszenia doprawić do smaku Przyprawą do potraw Kucharek, a pod koniec dodać pokrojoną w paski paprykę oraz posiekaną kolendrę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Lis

25.04.2016 10:49
Pyszne takie naleśniki:)

anna300

22.01.2014 11:30
bardzo smaczne

Adamorek

24.11.2013 11:59
Uwielbiam je

Mauritius

11.09.2013 16:17
naleśniki na ostro :) nic lepszego

usmiech

04.09.2013 07:16
ciekawy przepis

Stenka

27.08.2013 13:23
takie lubię

6zer

11.08.2013 20:39
robię podobne tylko bez winna i są rewelacyjne :)

bietka

10.08.2013 15:10
takich naleśników jeszcze nie jadłam, musze kiedyś spróbować :)

artur7

06.08.2013 19:14
pomysl rewelacja

Dorota76

31.07.2013 22:25
rewelacja smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat