Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna pełnoziarnista
48 g (4 łyżki) -
białko jaja kurzego
1 szt. (ok. 40 g) -
mleko 2%
63 ml (ok. 1/3 szklanki) -
woda
63 ml (ok. 1/3 szklanki) -
olej rzepakowy rafinowany
2 ml (1 łyżeczka) -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 g (1 szczypta) -
pierś z kurczaka
50 g -
kukurydza konserwowa
36 g (2 łyżki) -
papryka czerwona
56 g (ok. 1/3 szt.) -
kapusta pekińska
94 g (2 liście) -
cebula czerwona
37 g (ok. 1/3 szt.) -
jogurt naturalny 2%
46 g (2 łyżki) -
czosnek
1 ząbek (ok. 7 g) -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 g (1 szczypta)
Sposób przygotowania
1. Mąkę, białko jaja, mleko, wodę, olej i sól miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
2. Patelnię posmaruj odrobiną tłuszczu za pomocą pędzelka. Na rozgrzaną patelnię wlewaj niewielkie porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor.
3. Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę, a następnie podsmaż na patelni bez dodatku tłuszczu.
4. Warzywa umyj i pokrój, kukurydzę odsącz z zalewy, a następnie dodaj do mięsa i smaż jeszcze przez chwilę.
5. Wymieszaj jogurt z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami.
6. Na usmażone naleśniki nałóż farsz i zwiń.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się