Przepis i sposób przygotowania na: Kolacja: Naleśniki z kurczakiem, kukurydzą, papryką, kapustą pekińską i sosem czosnkowo-ziołowym
Pomysł na lekką kolację fit, czyli naleśniki, ale z mąki pszennej pełnoziarnistej, białek jaj z farszem pełnym świeżych warzyw, kawałków kurczaka i sosu jogurtowego. Ten przepis na naleśniki przyda Ci się, jeśli chcesz mieć wersję fit tego popularnego dania.
1. Mąkę, białko jaja, mleko, wodę, olej i sól miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
2. Patelnię posmaruj odrobiną tłuszczu za pomocą pędzelka. Na rozgrzaną patelnię wlewaj niewielkie porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor.
3. Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę, a następnie podsmaż na patelni bez dodatku tłuszczu.
4. Warzywa umyj i pokrój, kukurydzę odsącz z zalewy, a następnie dodaj do mięsa i smaż jeszcze przez chwilę.
5. Wymieszaj jogurt z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami.
6. Na usmażone naleśniki nałóż farsz i zwiń.
Materiały przygotowane we współpracy z dietetykami z aplikacji Peater.