Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
maślanka
360 ml -
mąka pszenna
250 g -
jajko
2 -
masło
40 g -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
olej do smażenia
-
twaróg półtłusty
500 g -
śmietana 18 proc
3 łyżki -
żółtko jajek
1 -
Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat
-
masło
100 g -
cukier
2-3 łyżki -
likier pomarańczowy
100 ml -
pomarańcza
2 -
mandarynki
2-3 -
cynamon
-
Goździki całe Prymat
-
mięta
-
cukier puder
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku VIII: Twarogowe naleśniki z sosem z cytrusów, odc. 13
Kroki postępowania




Komentarze (2)