Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzodkiewki w miodzie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rzodkiewki 4 pęczki
Zalewa:
woda 2 szklanki
olej 1/2 szklanka
sok z cytryny 1/2 szklanka
ocet 1/2 szklanka
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
miód 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Rzodkiewki w miodzie

Kroki postępowania

1
Łączymy ze sobą składniki zalewy. Dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Rzodkiewki w miodzie foto
2
Oczyszczone i pokrojone w ćwiartki rzodkiewki przekładamy do niewielkich słoików i zalewamy przygotowaną zalewą. Zakręcamy.
Krok 2 - Rzodkiewki w miodzie foto
3
Słoiki pasteryzujemy około 15-20 minut.
Krok 3 - Rzodkiewki w miodzie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 04.08.2013 17:30
wykorzystuję je do sałatek, choć zwykle gdy otworze słoik dość szybko znikają
alaaa 02.08.2013 16:26
a do czego wykorzystujesz takie rzodkiewki?
joanna30 30.07.2013 21:02
Bardzo ciekawy przepis. Aż jestem ciekawa ich smaku
gosia1988 30.07.2013 16:19
ciekawy przepis
Kuchenka 30.07.2013 15:21
nie spotkałam się z taką rzodkiewką
paulina2157 30.07.2013 14:44
ciekawa jesetm jak smakują
ben-ka 30.07.2013 14:22
Dla mnie to też cos nowego,jak będę miała nadmiar rzodkiewki,to sobie takie zrobię:)
IwonaDD 30.07.2013 14:02
fantastyczne, jeszcze tak rzodkiewek nie jadłam, muszą być extra!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak