Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowany kalafior

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
płatki kukurydziane 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowany kalafior

Kalafior obieramy z liści i dokładnie płuczemy. Kalafior wkładamy do garnka, zalewamy wodą, wsypujemy sól i cukier i gotujemy do miękkości. kalafior wyciągamy z wody na talerz. Płatki kukurydziane mielimy w maszynce do mielenia mięs. Margarynę roztapiamy w małym garnuszku, wsypujemy zmielone płatki i chwilę podsmażamy. Zasmażką polewamy kalafior.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 20.07.2013 13:30
Tak podany kalafior jest najlepszy :)
pierniczkowo 19.07.2013 14:46
z płatkami kalafiora jeszcze nie jadłam, fajny pomysł :)
kasiulka 17.07.2013 22:47
uwielbiam kalafiora w każdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak