Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza na sypko

5.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Jak ugotować kaszę na sypko? Oto niezawodny sposób naszych babć. Klikaj po przepis!

Składniki:

masło 35 gramów
sól do smaku
białko jaja kurzego 1 1/2 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza na sypko

Jak ugotować kaszę na sypko?

Kasze trzeba zatrzeć białkiem jaja  - czyli wymieszać.

2. Wstawić do piekarnika i wysuszyć w piekarniku (180°C). Przestudzić.

 

3. Zagotować posoloną wodę z masłem. Dodać kasze, zagotować.

4. Wstawić garnek z kasza do kąpieli wodnej. Wyjąć jak kasza dojdzie (wchłonie wodę i ziarenka będą widoczne).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak