Kasza na sypko

Kasza na sypko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Jak ugotować kaszę na sypko? Oto niezawodny sposób naszych babć. Klikaj po przepis!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    35 gramów
  • sól

    do smaku
  • białko jaja kurzego

    1 1/2 sztuk
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kasza na sypko

Jak ugotować kaszę na sypko?

Kasze trzeba zatrzeć białkiem jaja  - czyli wymieszać.

2. Wstawić do piekarnika i wysuszyć w piekarniku (180°C). Przestudzić.

 

3. Zagotować posoloną wodę z masłem. Dodać kasze, zagotować.

4. Wstawić garnek z kasza do kąpieli wodnej. Wyjąć jak kasza dojdzie (wchłonie wodę i ziarenka będą widoczne).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat