Ryż z pieczarkami

Ryż z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    20 dkg
  • woda

    0,5 l
  • masło

    10 dkg
  • cebula

    0,5
  • pieczarki

    15 dkg
  • jaja

    4
  • żóty ser

    2 łyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko. Pieczarki podsmażyć z cebulą. 2 dkg tłuszczu utrzeć z żółtkami, dodać do nich ryż, pieczarki, przyprawić do smaku, wsypać łyżkę zielonej pietruszki. Ubić pianę z białek, wymieszać z masą ryżową, wyłożyć do przygotowanej formy. Posypać serem, skropić tłuszczem. Zapiekać 25-30 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

szajba2

02.05.2011 16:46
chętnie bym spróbował

Barbara55

10.04.2011 15:24
dobre

kielcok1

12.03.2011 14:30
podoba mi się

rakow2

29.12.2010 13:39
lubię to

ewelinapac

09.11.2010 13:47
może być smavzne

Joanna120

11.10.2010 20:18
to może być jakaś smaczna odmiana na obiad

Renia

01.05.2010 13:02
Wygląda smkowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat