Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z wiśniami dla dorosłych
Wiśnie wydrylować. Ułożyć na spodzie biszkopta.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, nie gotować. Po wystygnięciu zmiksować z 200 ml jogurtu greckiego i 200 ml wiśniówki.
Galaretką zalać spód z wiśniami i przykryć górną warstwą biszkopta. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Galaretka wniknie w dół biszkopta.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Czekoladę rozpuścić ze śmietanką w kąpieli wodnej lub na parze ciągle mieszając. 1/3 część białek dodać do czekolady i połączyć, następnie wmieszać kolejne 1/3 i delikatnie wymieszać i na końcu bardzo delikatnie ostatnią część białek.
Mus wlać na górę ciasta i schować z powrotem do lodówki do zastygnięcia. Po kilku godzinach można kroić. Przechowywać w lodówce.