Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
200 gramów -
cukier drobny
200 gramów -
cukier puder
50 gramów -
orzechy włoskie
100 gramów -
orzechy laskowe
100 gramów -
orzechy brazylijskie
100 gramów -
masło
150 gramów -
jaja
3 sztuki -
aromat waniliowy
1 łyżeczka -
skórka z cytryny
z 1 sztuki
Sposób przygotowania
Kroki postępowania


Na stolnicę przesiać mąkę. Dodać żółtka, cukier, skórkę z cytryny i mąkę, energicznie zagnieść. Uformować kulę i gotową wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto wyjąć i uformować tartaletki.



Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się