Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Ciasteczka i muffiny: Tartaletki orzechowe

5.0
(12)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna
200 gramów
cukier drobny
200 gramów
cukier puder
50 gramów
orzechy włoskie
100 gramów
orzechy laskowe
100 gramów
orzechy brazylijskie
100 gramów
masło
150 gramów
jaja
3 sztuki
aromat waniliowy
1 łyżeczka
skórka z cytryny
z 1 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka i muffiny: Tartaletki orzechowe

Kroki postępowania

1
Przygotowanie składników.
Krok 1 - Ciasteczka i muffiny: Tartaletki orzechowe foto
2

Na stolnicę przesiać mąkę. Dodać żółtka, cukier, skórkę z cytryny i masło, energicznie zagnieść. Uformować kulę i gotową wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto wyjąć i uformować tartaletki.

Krok 2 - Ciasteczka i muffiny: Tartaletki orzechowe foto
3
W tym czasie przygotować masę – na sztywną i lśniącą pianę ubić białka z cukrem pudrem. Dodać zmielone orzechy i aromat waniliowy, delikatnie wymieszać.
Krok 3 - Ciasteczka i muffiny: Tartaletki orzechowe foto
4
Gotową pianę nałożyć do babeczek i zapiec ok. 10-15 minut.
Krok 4 - Ciasteczka i muffiny: Tartaletki orzechowe foto
5
Podawać ostudzone.
Krok 5 - Ciasteczka i muffiny: Tartaletki orzechowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 03.10.2017 08:57
Ale piękne!
ekspansja-smaku 06.09.2016 18:16
miam, wyglądają przepysznie :)
bietka 17.12.2015 20:54
rzeczywiście pychota :)
Małgorzata92 24.11.2015 12:36
Mniam, pyszności :)
monikaT83 23.11.2015 11:24
Bogactwo smaków!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak