Sposób przygotowania

Masło siekamy z 3 łyżkami cukru, dodajemy mąkę, jogurt i drożdże. Szybko zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy je i kroimy na kwadraty o boku około 5 cm.

Na każdy kwadrat nakładamy jagody i odrobinę cukru (mnie najwygodniej się posługiwać łyżeczkami do kawy). Sklejamy brzegi. Pieczemy nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 15 minut.

Posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata9

    pyszne pierożki
  • 1
    original
    Opublikowano

    nogawkuchni

    Pychota,owoce w drożdżowym cieście,niebo w ustach,świetny deser,iście letnie smaki,uwielbiam jagodowe słodkości,oj kuszą bardzo te słodkie pierożki,bardzo apetyczny wypiek.
  • 1
    original
    Opublikowano

    paulina2157

    bardzo apetycznie wygladają te pierożki. Fajne kruche jogurtowe ciasto.
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    uwielbiam pierogi z jagodami :) takich jeszcze nie jadłam, na pewno wypróbuję, więc zabieram przepis do mojej księgi
  • 2
    img_20170605_171131
    Opublikowano

    Wiesława1

    super deserek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Luki

    musze wypróbowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    img_4308
    Opublikowano

    joanna30

    Ależ one muszą byc pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andrzej8

    wyglądaj bardzo smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    muszą smakowac rewelacyjnie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !