Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka na boćwinie z sosem poziomkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczka 2 szt
boćwina 1 garść
masło 1 łyżka
poziomki 1 szklanka
ocet balsamiczny 2 łyżki
miód
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka na boćwinie z sosem poziomkowym

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy. Doprawiamy sola ,pieprzem , papryka i chilli. Grillujemy na grillu lub patelni grillowej. Poziomki miksujemy , dodajemy ocet balsamiczny , odrobinę oleju, soli i dosładzanym miodem do smaku. Sos mocno chłodzimy. Boćwinę myjemy i wkładamy na kilka sekund na patelnię z roztopionym masłem. Proces ten musi trwać kilka sekund ponieważ dłuższe smażenie spowoduje ,że liście skurczą się. Na koniec solimy. Liście wykładamy na talerz na nich układy kawałki kurczaka i polewamy zimnym sosem .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza0823 11.07.2013 22:23
ciekawe połączenia
votus 09.07.2013 13:55
wygląda super
idealme 09.07.2013 11:28
moje ulubione smaki :)
agus198900 09.07.2013 09:18
zaraz uślinię monitor.;P mega połączenie;)
gosia1988 09.07.2013 09:03
super połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak