Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany bakłażan

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
feta 1/2 kostki
szczypiorek usiekany 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
jogurt naturalny 1 łyżka
suszone pomidory
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany bakłażan

Bakłażana umyć i pokroić wzdłuż na plastry około 5 mm.
Obficie posolić i pozostawić na około 30 minut.
Czynność ta pozwoli się bakłażanowi wypocić tzn. pozbyć goryczki.
Przepłukać pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Plastry bakłażana delikatnie posolić i oprószyć kolorowym pieprzem, zgrillować na dobrze rozgrzanej patelni grillowej lub na grillu.
Ser feta, połączyć z jogurtem, szczypiorkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i odrobiną pieprzu kolorowego.
Zgrillowane plastry bakłażana po przestygnięciu smarujemy przygotowana fetą, układamy na każdym kawałku po 1 suszonym pomidorze i zwijamy w rulon.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 19.04.2014 14:08
super smaczne i fajnie wyglądają
Jusiaa 18.01.2014 22:42
Pyszności :)
Renata22 12.09.2013 10:23
Świetnie się prezentują;)
kasienka23 07.07.2013 18:47
lubię bakłażana, na pewno smakowałyby mi takie roladki
Habibi 07.07.2013 16:44
Bardzo lubię bakłażany, chociaż jestem na nie uczulona ;) Ja wczoraj przerobiłam je na leczo :)
halina17 07.07.2013 15:52
Dobry przepis.
msmors 07.07.2013 12:25
na pewno smaczne
Ola1984 07.07.2013 09:09
Roladki z bakłażana to jest to :) Idealne na przekąskę i dodatek do dania głównego.
stokrotka 06.07.2013 23:10
super propozycja
Megg 06.07.2013 21:32
lubię bakłażana, pycha
bogusia19 06.07.2013 21:30
palce lizać
dodi 06.07.2013 21:10
świetnie wygląda
migotka28 06.07.2013 20:14
smaczne roladki:)
treonina 06.07.2013 19:24
świetny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak