Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone plastry schabu

3.0
(14)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kilogram
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki
bulion 100 mililitrów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
cebula 1 sztuka
mąka pszenna 1 łyżka
woda 1/2 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone plastry schabu

Kroki postępowania

1
Schab pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Każdy z plastrów przyprawić solą, pieprzem, kcuharkiem i oprószyć majerankiem.
Krok 1 - Smażone plastry schabu foto
2
Mięso smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.
Krok 2 - Smażone plastry schabu foto
3
Po około 20 minutach dodać do mięsa pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć około 10 minut.
Krok 3 - Smażone plastry schabu foto
4
Następnie dodać bulion i dusić mięso na małym ogniu około 20 minut.
Krok 4 - Smażone plastry schabu foto
5
Gdy mięso będzie już miękkie wyjąć je z patelni, a sos zagęścić mąką rozmieszaną z wodą.
Krok 5 - Smażone plastry schabu foto
6
Smacznego.
Krok 6 - Smażone plastry schabu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 23.02.2014 19:39
zachęcam do wypróbowania. Ten schab jest przepyszny
pawlito 13.01.2014 07:23
uwielbiam takie dania
Janina 03.07.2013 22:08
Konkretne jedzonko ;)
artur7 01.07.2013 18:08
schabik mniam
beniaminek 29.06.2013 22:41
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak