Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z warzywami z foremki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż brązowy 3/4 szklanki
jajko 1 szt
ser żółty 1 plaster
cukinia 1/3 szt
papryka czerwona 1/2 szt
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z warzywami z foremki

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy na sypko.
W tym czasie szykujemy warzywa.
Cukinię myjemy i kroimy w ćwierć-plasterki. Paprykę myjemy i czyścimy z nasion, kroimy w kostkę.
Warzywa mieszamy z ugotowanym ryżem, jajkiem i przyprawami.
Krok 1 - Ryż z warzywami z foremki foto
2
Foremkę smarujemy tłuszczem aby ryż po upieczeniu ładnie odszedł.
Krok 2 - Ryż z warzywami z foremki foto
3
Przygotowaną masę przekładamy do foremki przykrywając plasterkiem sera.
Pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 17- stopni.

Ryż z warzywami jest wspaniałym dodatkiem skrobiowym do drugiego dania.
Smacznego!
Krok 3 - Ryż z warzywami z foremki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 29.06.2013 19:41
fajne połączenie
jasiek 29.06.2013 01:20
bardzo ciekawe danie
iwi 28.06.2013 23:28
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak