Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z selerem naciowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka
marchew
por
seler naciowy
makaron zacierki
Kucharek przyprawa do potraw
koncentrat pomidorowy
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z selerem naciowym

2 skrzydełka
1 marchew
cebula
ząbek czosnku
2-3 zielone liście pora
3 łodygi selera naciowego
ok 15 dag makaronu "zacierki"
sól, pieprz
1 łyżeczka Kucharka
mały słoiczek koncentratu pomidorowego
natka pietruszki

Zagotować 2,5l wody. Dodać skrzydełka, cebulę, czosnek, por i pokrojoną w kostkę marchew i selera. Przyprawić. Gotować do miękkości warzyw. Wyjąć cebulę, czosnek, pora i wsypać zacierkę. Ugotować do miękkości. Na koniec dodać koncentrat i natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 28.06.2013 00:43
z selerem jest ciekawsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak