Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ketchup domowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 2 kg
jabłka 0,5 kg
cebula 3
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
cukier kryształ 1 szklanka
ocet 10 % 0,5 szklanki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
sól 0,5 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ketchup domowy

Pomidory, jabłka i cebulę po umyciu pokroić na plastry, wrzucić do naczynia, na którego dno wlewamy niewielką ilość wody. Gotować, gdy wszystko będzie miękkie zmiksować blenderem. Następnie przetrzeć przez sito, dodać wszystkie przyprawy i gotować do zgęstnienia, mieszając by się nie przypaliło.
Gorący keczup włożyć w małe słoiczki i pasteryzować 15 min. Po pasteryzacji odwrócić do góry dnem.

Jest to wspaniały dodatek do mięs, jaj, ryb a także na grila.
SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 05.05.2014 14:15
domowy najlepszy
adelajda 29.06.2013 17:29
taki domowy jest najlepszy
lara 27.06.2013 18:40
bardzo dobry, polecam!
Kasia35 27.06.2013 16:29
robiłam podobny :)
eMMe 27.06.2013 16:21
Polecam taki ketchup:) Zdrowy i smaczny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak