Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczkowe zapiekanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 3 szt.
ser żółty 30 dag
cebula 1 szt.
czosnek 2 ząbki
masło do smarowania
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczkowe zapiekanki

Bierzemy bułki nie pierwszej świeżości, kroimy na pół smarujemy rozrobionym masłem wymieszanym z przetartym czosnkiem. Kroimy cebulę w piórka układamy na połówkach bułek, można dać również szynkę (tutaj wersja bez niej), posypujemy ziołami. Ścieramy ser na tarce i układamy na wierzch. Pieczemy w temp. 150 st do roztopienia sera.

Jest to dobry sposób na przyrządzenie szybkiej kolacji i wykorzystanie "nie świeżych" bułek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 26.06.2013 08:00
Smaczna kolacja.
Amellia 26.06.2013 07:56
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak