Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowa w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 sztuki
bulion 2,5 litra
wino białe 150 ml
oregano 1 łyzeczka
bazylia 1/2 łyżeczki
cukier 2 łyżki
sól do smaku
masło 5 łyzek
pieprz do smaku
ser żółty 20 dag
cebula 14 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowa w cieście

Kroki postępowania

1
cebulę obieramy, kroimy w piórka.
Krok 1 - Cebulowa w cieście foto
2
następnie wykładamy do garnka z rozpuszczonym masłem. Po podduzeniu podlewamy bulionem. Potem dodajemy wino.
Krok 2 - Cebulowa w cieście foto
3
Następnie dodajemy pozostałe składniki wymienione w przepisie. Ser ścieramy, a ciasto kroimy w wielkości większej niz góra miesecki.
Krok 3 - Cebulowa w cieście foto
4
Zupę przelewamy do miseczek, obficie posypujemy startym sklejem i przykrywamy ciastem francuskim, boki przyłączając do miseczki. Zapiekamy w piekarnik uw temp 180 stopni.
Krok 4 - Cebulowa w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 04.07.2013 09:51
rewelacja :)
pierniczkowo 26.06.2013 14:39
coś pysznego :)
Katarzyna/kate1980 25.06.2013 17:44
świetnie wygląda
fotoviderek 25.06.2013 07:19
Rewelacyjny przepis :)
TEtalicha 24.06.2013 19:31
robie taka, jest rewelacyjna
Sylwia26 24.06.2013 19:23
ślinka leci
gotujebochce 24.06.2013 19:23
super smakowity przepis
cukiereczek 24.06.2013 19:12
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak