Zupa pomidorowa niezabielana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar warzywny

    2 litry
  • pomidory

    2 kilogramy
  • masło

    1 gramów
  • cebula

    100 sztuka
  • natka pietruszki

    kilka gałązek
  • sól

    do smaku
  • cukier

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Pomidory umyć, pokroić na cztery części, dodać masło, cebulę, dusić aż staną się bardzo gęste.

2. Przetrzeć przez sito.

3. Wywar (bez warzyw), połączyć z przetartymi pomidorami.

4. Doprawić do smaku, solą, pieprzem i cukrem.

5. Dekorować natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat