Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Zupa pomidorowa niezabielana

5.0
(42)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Sprawdzony przepis na aksamitną zupę pomidorową. Jest pyszna, dobrze doprawiona i bardzo prosta do zrobienia!

Składniki:

wywar warzywny
2 litry
pomidory
2 kilogramy
masło
100 gramów
cebula
1 sztuka
natka pietruszki
kilka gałązek
sól
do smaku
Sklep Prymat
cukier
1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa niezabielana

1. Pomidory umyć, pokroić na cztery części, dodać masło, cebulę, dusić aż staną się bardzo gęste.

2. Przetrzeć przez sito.

3. Wywar (bez warzyw), połączyć z przetartymi pomidorami.

4. Doprawić do smaku, solą, pieprzem i cukrem.

5. Dekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak