Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa niezabielana

5.0
(41)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Sprawdzony przepis na aksamitną zupę pomidorową. Jest pyszna, dobrze doprawiona i bardzo prosta do zrobienia!

Składniki:

wywar warzywny 2 litry
pomidory 2 kilogramy
masło 100 gramów
cebula 1 sztuka
natka pietruszki kilka gałązek
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa niezabielana

1. Pomidory umyć, pokroić na cztery części, dodać masło, cebulę, dusić aż staną się bardzo gęste.

2. Przetrzeć przez sito.

3. Wywar (bez warzyw), połączyć z przetartymi pomidorami.

4. Doprawić do smaku, solą, pieprzem i cukrem.

5. Dekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak