Zupa pomidorowa niezabielana

Zupa pomidorowa niezabielana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Sprawdzony przepis na aksamitną zupę pomidorową. Jest pyszna, dobrze doprawiona i bardzo prosta do zrobienia!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar warzywny

    2 litry
  • pomidory

    2 kilogramy
  • masło

    100 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    kilka gałązek
  • sól

    do smaku
  • cukier

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Zupa pomidorowa niezabielana

1. Pomidory umyć, pokroić na cztery części, dodać masło, cebulę, dusić aż staną się bardzo gęste.

2. Przetrzeć przez sito.

3. Wywar (bez warzyw), połączyć z przetartymi pomidorami.

4. Doprawić do smaku, solą, pieprzem i cukrem.

5. Dekorować natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat