Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
wywar warzywny
2 litry -
pomidory
2 kilogramy -
masło
100 gramów -
cebula
1 sztuka -
natka pietruszki
kilka gałązek -
sól
do smaku -
cukier
1 łyżeczka -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Zupa pomidorowa niezabielana
1. Pomidory umyć, pokroić na cztery części, dodać masło, cebulę, dusić aż staną się bardzo gęste.
2. Przetrzeć przez sito.
3. Wywar (bez warzyw), połączyć z przetartymi pomidorami.
4. Doprawić do smaku, solą, pieprzem i cukrem.
5. Dekorować natką pietruszki.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się