Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boćwina z młodymi warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boćwina 1 garść
fasolka szparagowa 1 garść
Kucharek przyprawa uniwersalna
jajko 1 szt
masło 1 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
ziemniaki młode

Przepis i sposób przygotowania na: Boćwina z młodymi warzywami

Młode ziemniaki skrobiemy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Fasolkę szparagowa myjemy osuszamy odcinamy końce i gotujemy w odzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej do miękkości. Boćwinę myjemy i osuszamy. Na patelni na maśle podsmażamy boćwinę dodajemy ziemniaki i fasolkę -mieszamy. Solimy doprawiamy do smaku. Na osobnej patelni sadzimy jajko - podajemy razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 24.06.2013 17:50
Pyszne! Sezonowo, zdrowo i do tego z jajem :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak