Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w marynacie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet miruny 4-6 sztuk
Musztarda francuska Prymat 1-2 łyżki
masło 3-4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
ocet balsamiczny 1 łyżka
cukier trzcinowy 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w marynacie

Kroki postępowania

1
3 Łyżki masła roztopić, zdjąć z ognia ,dodać posiekany tymianek i wymieszać.
Krok 1 - Ryba w marynacie foto
2
Do masła i tymianku dodać ocet balsamiczny, paprykę słodką, musztardę francuską, pieprz i sól do smaku oraz cukier trzcinowy również do smaku. Całość wymieszać.
Krok 2 - Ryba w marynacie foto
3
Rybę pokroić na mniejsze porcja jeśli jest taka konieczność i każdy kawałek kolejno marynować.
Krok 3 - Ryba w marynacie foto
4
Odstawić na ok 2-3 godziny do lodówki.
Krok 4 - Ryba w marynacie foto
5
Po tym czasie smażyć na ruszcie bądź patelni grillowej.
Krok 5 - Ryba w marynacie foto
6
Podawać z ziemniaczkami
Krok 6 - Ryba w marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 08.09.2013 14:22
Bardzo podziałało na moją wyobraźnię - zapach pieczonej ryby i tymianku Pycha
Pusia 21.06.2013 10:32
smaczne jedzonko
Pusia 19.06.2013 09:11
smacznie wygląda
gotujebochce 19.06.2013 08:56
każda ryba jest pyszna
Paolcia 19.06.2013 08:52
ryba moja ulubiona :)
dodi 19.06.2013 08:49
ta ryba musi być pyszna bo na taką wyglada
paulina2157 19.06.2013 08:40
polecam bardzo dobra rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak