Puree ziemniaczano-kalarepkowe na bulionie :

Puree ziemniaczano-kalarepkowe na bulionie :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion drobiowy

    1 kostka
  • kalarepa

    1 szt.
  • ziemniaki

    3 szt.
  • koperek

    4 łyżki
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrać ziemniaki i kalarepkę . Pokroić w grubą kostkę .Zalać wodą ( ok. 3 szklanek ) – dodać Bulionetkę ( lub zamiast wody i Bulionetki zalać bulionem ) .Gotować do miękkości .Odcedzić .Dodać masło .Utłuc na puree .Dodać koper – wymieszać. Chwilę ogrzewać mieszając na małym gazie .
Podawać do mięs .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

15.12.2011 07:44
chętnie spróbuję

Marcela

22.09.2010 19:58
mmm...palce lizać:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat