kisiel z czarnych porzeczek

kisiel z czarnych porzeczek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porzeczka czarna obrana

    30 dkg
  • cukier waniliowy

    1 op.
  • cukier drobny

    do smaku
  • mąka zmieniaczana

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczki czarne zmiksować i zagotować w 0.5 l wody, dodać cukier waniliowy, cukier do smaku i podbić mąką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kryska73

10.02.2011 12:33
ciekawy w smaku!

Kryska73

10.02.2011 12:33
ciekawy w smaku!

Łucja1

25.11.2010 20:42
aromatyczny!

mamusia1

13.09.2010 20:05
nigdy nie próbowałam z czarnych porzeczek, ale zrobię za rok!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat