Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
szpinak świeży
1 opakowanie -
jajka
2 sztuki -
cukier drobny
7 łyżek stołowych -
limonka
1 sztuka -
olej arachidowy
1/2 szklanki -
proszek do pieczenia
1 opakowanie -
śmietana 30%
1 litr -
serek mascarpone
3 łyżki -
mąka pszenna
2 szklanki (razowa) -
brzoskwinie
2 sztuki -
nektarynka
2 sztuki -
morele
1 sztuka -
olej do wysmarowania
-
laska wanilii
1
Do smaku
-
gałka muszkatołowa mielona
-
cynamon
Do dekoracji
-
jeżyny
-
czerwona porzeczka
-
mięta liście
Sposób przygotowania
Kroki postępowania


Formę żaroodporną smarujemy odrobiną oleju, przelewamy do niej ciasto i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 35 minut.



Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się