Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Biszkopt
-
jajko
15 sztuk -
mąka pszenna
75 g -
kakao
75 g -
masło
3/4 kostki -
cukier drobny
250 g -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
Do smaku
-
cynamon Prymat
-
Imbir mielony Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Krem
-
śmietana 30%
1 l -
serek mascarpone
2 łyżki -
cytryna
1 -
cukier drobny
3 łyżki -
cukier wanilinowy
lub z prawdziwą wanilią -
maliny świeże
400 g -
alkohol
150 ml (czysty) -
czekolada gorzka
1 tabliczka -
masło
100 g
Do dekoracji
-
maliny świeże
kilka świeże -
mięta liście
kilka
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku V: Wuzetka malinowa, odc. 33
Kroki postępowania






Komentarze (9)