Kompot z rabarbaru

Kompot z rabarbaru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    500 g
  • woda

    1,2 l
  • cukier trzcinowy

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Rabarbar myjemy i odcinamy liście oraz końcówki. Kroimy na kawałki.
W garnku zagotowujemy wodę. Do gotującej się wody wrzucamy rabarbar i czekamy aż ponownie się zagotuje. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Gotowy kompot przecedzamy przez sitko i osładzamy cukrem trzcinowym (ew. białym)do smaku. Schładzamy. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mufinka79

21.05.2013 10:42
Dziękuję za miłe komentarze :)

JOANNA16

21.05.2013 08:28
pycha kompocik

iwi

20.05.2013 15:53
Nie ma lepszego na upały.

Ania321

20.05.2013 14:38
pyszny kompot :)

IwonaDD

20.05.2013 13:56
piękny kolor i prezentacja

Rafał3

20.05.2013 13:02
wygląda smacznie,zachęcająco

Boska_Agatka

20.05.2013 12:59
wyśmienite palce lizać

mufinka79

20.05.2013 11:51
Najlepiej smakuje schłodzony - orzeźwia, gasi pragnienie i ochładza w upały :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat