Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasty do Tapas Oliwkowa i Anchois

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały blanszowane 100 gram
anchois
oliwa 5 łyżek
czarne oliwki bez pestek 150 gram
papryka 2 (piqillio)
Pieprz czarny mielony Prymat
ser ricotta 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pasty do Tapas Oliwkowa i Anchois

Pasta z zielonych oliwek

50 gram Migdałów mielimy w blenderze, dodajemy oliwki, wlewamy 5 łyżek oliwy oraz szczyptę pieprzu. Całość jeszcze raz długo miksujemy do uzyskania grudkowanej spójnej masy.

Pasta z Anchois


50 gram Migdałów mielimy w blenderze, następnie dodajemy rybę i serek ricotta oraz paprykę, jeszcze raz miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Montadios z tą pastą, można udekorować cząstka cytryny lub filecikiem Anachois.

Obydwie pasty podajemy na świeżym pieczywie w formie małych przekąsek do wina.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 24.05.2013 12:10
pomysłowe pasty :)
Ola1984 16.05.2013 19:51
Bardzo fajne pasty :) Z przyjemnością poczęstowałabym się takim przysmakiem.
babajaga1969 16.05.2013 19:45
dobre pasty, przepis sie przyda
cukiereczek 16.05.2013 14:43
bardzo ciekawy
bogusia19 16.05.2013 14:20
bardzo fajny przepis
dodi 16.05.2013 14:09
to jest naprawdę smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak