Grillowane faszerowane cukinie

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
1 - 2

Faszerowane cukinie z grilla to pyszny letni posiłek. Zobacz, mój pomysł na szybki obiad z grilla!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 sztuki
  • twaróg półtłusty

    250 gramów
  • śmietanka 30%

    100 mililitrów
  • ser cheddar

    150 gramów
  • oliwki czarne

    100 gramów
  • pomidorki koktajlowe

    100 gramów
  • Zioła kuchni włoskiej suszone Prymat

    2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie mają być średniej wielkości.

Oliwki i pomidorki koktajlowe pokrój w plasterki, a ser cheddar zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Przełóż twaróg do miski, dodaj do niego śmietankę i całość wymieszaj.

Do masy twarogowej dodaj pokrojone pomidorki i oliwki, a także starty ser i ponownie wymieszaj.

Dopraw solą, pieprzem oraz ziołami kuchni włoskiej Prymat.

Cukinię przekrój wzdłuż, wydrąż miąższ i napełnij przygotowaną mieszanką.

Grilluj przez 15-20 minut w zależności od wielkości cukinii.

 

 

Doradca Smaku
Przed doprawieniem mieszanki solą sprawdź, czy aby na pewno jest ona potrzebna. Oliwki i ser mogą być na tyle słone, że dodatek soli jest zbędny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat