Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane faszerowane cukinie

5.0
(39)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Faszerowane cukinie z grilla to pyszny letni posiłek. Zobacz, mój pomysł na szybki obiad z grilla!

Składniki:

cukinia 2 sztuki
twaróg półtłusty 250 gramów
śmietanka 30% 100 mililitrów
ser cheddar 150 gramów
oliwki czarne 100 gramów
pomidorki koktajlowe 100 gramów
Zioła kuchni włoskiej suszone Prymat 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka

Porada

Przed doprawieniem mieszanki solą sprawdź, czy aby na pewno jest ona potrzebna. Oliwki i ser mogą być na tyle słone, że dodatek soli jest zbędny.

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane faszerowane cukinie

Cukinie mają być średniej wielkości.

Oliwki i pomidorki koktajlowe pokrój w plasterki, a ser cheddar zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Przełóż twaróg do miski, dodaj do niego śmietankę i całość wymieszaj.

Do masy twarogowej dodaj pokrojone pomidorki i oliwki, a także starty ser i ponownie wymieszaj.

Dopraw solą, pieprzem oraz ziołami kuchni włoskiej Prymat.

Cukinię przekrój wzdłuż, wydrąż miąższ i napełnij przygotowaną mieszanką.

Grilluj przez 15-20 minut w zależności od wielkości cukinii.

 

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak