Grillowane faszerowane cukinie

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
1 - 2

Faszerowane cukinie z grilla to pyszny letni posiłek. Zobacz, mój pomysł na szybki obiad z grilla!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 sztuki
  • twaróg półtłusty

    250 gramów
  • śmietanka 30%

    100 mililitrów
  • ser cheddar

    150 gramów
  • oliwki czarne

    100 gramów
  • pomidorki koktajlowe

    100 gramów
  • Zioła kuchni włoskiej suszone Prymat

    2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie mają być średniej wielkości.

Oliwki i pomidorki koktajlowe pokrój w plasterki, a ser cheddar zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Przełóż twaróg do miski, dodaj do niego śmietankę i całość wymieszaj.

Do masy twarogowej dodaj pokrojone pomidorki i oliwki, a także starty ser i ponownie wymieszaj.

Dopraw solą, pieprzem oraz ziołami kuchni włoskiej Prymat.

Cukinię przekrój wzdłuż, wydrąż miąższ i napełnij przygotowaną mieszanką.

Grilluj przez 15-20 minut w zależności od wielkości cukinii.

 

 

Doradca Smaku
Przed doprawieniem mieszanki solą sprawdź, czy aby na pewno jest ona potrzebna. Oliwki i ser mogą być na tyle słone, że dodatek soli jest zbędny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat