Zupa krem z ryby :

Zupa krem z ryby :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion rybny

    3 kostki
  • ziele angielskie całe

    4 szt.
  • śmietana kremówka

    1/2 szklanki
  • żółtko jaja

    1 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • filety rybne

    1/2 kg
  • marchew

    1 szt.
  • pietruszka

    1/2 szt.
  • seler

    1/16 szt.
  • por

    1/4 szt.
  • liść laurowy

    2 szt.
  • pieprz biały mielony

  • natka pietruszki

    2 łyżki (usiekane)
  • sól

  • woda

    1,5 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety rybne , obrane warzywa , kostki bulionowe , ziele angielskie, liście laurowe zalać wodą i gotować ok. 40 minut . Wyjąć warzywa i przyprawy . Zmiksować zupę . Doprawić śmietanką z żółtkiem , pieprzem. Podawać posypaną natką pietruszki .

Do zupy podać osobno groszek ptysiowy .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat