Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion ok.2 litry
mięso mielone wieprzowe 30 dag
kukurydza w puszce
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 duża
marchew 1 duża
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
pomidory 4 szt
Papryka słodka mielona Prymat
czosnek 3 ząbki
ziemniaki 4 szt
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni posypując papryką słodką i ostrą. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i zarumienić, następnie dodać mięso mielone, doprawić solą i pieprzem, usmażyć. Mięso i cebulę dodać do gotującego się bulionu, ziemniaki i marchewkę obrać, pokroić w kostkę i dodać do zupy. Pomidory obrać, pokroić i wrzucić do zupy, pod koniec gotowania dodać pokrojoną paprykę. Zaprawić koncentratem, doprawić papryką słodką i ostrą. DO zupy na samym końcu dodać kukurydzę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwa27 10.06.2013 18:07
super ;) smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak