Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS PESTO

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1 główka
oliwa 1/4 szklanki
bazylia świeża 10 dag
parmezan 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: SOS PESTO

Wykonanie:
Świeżą bazylię miksujemy z obranym czosnkiem i parmezanem. Wlewamy oliwę z oliwek i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Przechowujemy w lodówce w zakręconym słoiczku i używamy do makaronu i kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 21.04.2013 08:11
szybkie i smaczne :) uwielbiam do makaronów i mięs
Bogusiaz 20.04.2013 22:27
bardzo lubię ten sos
Adamorek 20.04.2013 22:23
świetne takie zielone pesto
Gracer 20.04.2013 21:43
robię podobny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak