Cannelloni z mięsem i warzywami

Cannelloni z mięsem i warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • mięso z rosołu, drobiowo-wołowe

  • sos pomidorowy

    0,5 l
  • czosnek

  • sól

  • pieprz cayen

  • cannelloni

    500 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podaję przepis na mój odwieczny problem: \"co zrobić z mięsem z rosołu?\".
Pierogi, naleśniki, pasztet - pracochłonne, znalazłam swoje rozwiązanie:
Ugotowane, wytrybowane mięso z rosołu (może być z kilku gotowań), mielę i podsmażam.
Surowe warzywa (cały pęczek włoszczyzny) również zmielić i podsmażyć.
Mięso i warzywa połączyć i chwilę trzymać na ogniu, dodać przyprawy (wg uznania, ja daję dużo czosnku), na koniec dodać sos pomidorowy z kartonika, ale trzeba zachować umiar. Jeśli farsz będzie za rzadki, wypłynie z makaronu. Dodawać po trochu.
Makaron Cannelloni (grube rurki) ugotować na pół twardo. Napełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać pozostałym sosem pomidorowym i posypać żółtym serem. Na wierzchu posypać suszonym oregano. Wstawić do piekarnika na ok. 15 min.
smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Maryś1

04.08.2010 18:04
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat