Koperkowa

Koperkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łyżki śmietany

  • pieprz

  • łyżka mąki

  • pęczek kopru

  • cytryna

  • łyżka masła

  • rosół z kury

    1,5 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozpuszczamy ½ łyżki masła, dodajemy 3/4 pęczka posiekanego kopru, podsmażamy 2 minuty. Następnie parzymy we wrzątku cytrynę. Z obranej ze skórki cytryny, kroimy cieniutkie pasemka i podsmażamy na pozostałym masełku. Do rondelka z rosołem, wrzucamy podsmażkę z kopru i cytryny, gotujemy 10 minut. W osobnym rondelku dodajemy śmietanę, pieprz, dolewamy gorącej zupy i dokładnie mieszamy, wsypujemy mąkę zamieszaną z zimną wodą. Wszystko wlewamy do zupy i gotujemy przez 25 minut. Do gotowej zupy dodajemy pozostały koper dla smaku. Świetnie smakuje z gotowanym makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marcia71

24.09.2011 14:55
lubię zupę koperkową

marcia71

24.09.2011 14:54
lubię zupę koperkową

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat