Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti bolońskie Adama

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 400 g
makaron spagetti 500 g
czosnek 1 ząbek
cebula biała 1 sztuka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
oliwa 5 łyżek
przecier pomidorowy 200 ml
ser salami 100 g
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti bolońskie Adama

Kroki postępowania

1
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekane cebulę i czosnek do zrumienienia i dodajemy koncentrat. Gotujemy do uzyskania gęstej konsystencji ciągle mieszając, przyprawiamy solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i rozmarynem.
Krok 1 - Spaghetti bolońskie Adama foto
2
Na drugiej patelni na rozgrzanej oliwie podsmażamy mielone mięso do zrumienienia. Oraz gotujemy w garnku makaron spaghetti wg wskazań na opakowaniu i własnych preferencji.
Krok 2 - Spaghetti bolońskie Adama foto
3
Makaron odcedzamy i hartujemy następnie nakładamy na talerze, zalewamy sosem i kładziemy mielone mięso, a na wierzch kładziemy ser aby się rozpuścił.
Smacznego
Krok 3 - Spaghetti bolońskie Adama foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 29.09.2013 22:33
Smaczny makaron
adelajda 01.08.2013 13:29
jak dawno nie jadłam
Katarzyna59 07.04.2013 11:18
bardzo apetyczne
w mojej kuchni 04.04.2013 23:15
moje smaki na talerzu
TEtalicha 04.04.2013 20:53
spaghetti juz dawno nie robilam, chyba zapomnialam o nim hehe
iwi 04.04.2013 19:58
Konkretne jedzonko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak