Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa botwinkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka pęczek
cebula 0,5szt
pora 1/3szt
pomidory 2szt
papryka 0,5szt
margaryna
czosnek 2ząbki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa botwinkowa

Do garnka wrzucamy obrana i pokrojona cebule , marchewkę(w plasterki). Pore- niech się troche poddusza ok 20 minut.Potem wrzucamy pokrojoną i umyta botwinkę. Pomidory( obrane i pokrojone w plastry) i obrany czosnek . Na koniec wrzucamy papryke i dusimy jeszcze troche ok 20-30 minut. Solimy i pieprzymy do smaku, jak ktos chce może zaprawic jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 24.02.2014 17:23
dobra zupa
Motorek 18.05.2013 09:05
lubię zupę botwinkową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak