Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne pierogi z soczewica

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 500 gram
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
czosnek 3 ząbki
mąka 1 kg
mleko 400 ml
masło 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne pierogi z soczewica

Kroki postępowania

1
Soczewicę moczymy a następnie gotujemy ok 30 minut.
Krok 1 - Pikantne pierogi z soczewica foto
2
Odcedzamy dodajemy przyprawy, czosnek i jajka blendujemy na jednolita masę.
Krok 2 - Pikantne pierogi z soczewica foto
3
Mleko gotujemy z masłem. Mąkę przesiewamy do miski dodajemy szczyptę soli i mleko . Zarabiamy a następnie wyrabiamy ciasto. Następnie wałkujemy i wycinamy krążki.
Krok 3 - Pikantne pierogi z soczewica foto
4
Lepimy niewielkie pierogi i układamy je na tacy podsypanej mąką.
Krok 4 - Pikantne pierogi z soczewica foto
5
Gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy podajemy na zimno lub na gorąco
Krok 5 - Pikantne pierogi z soczewica foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 07.03.2013 19:55
ie jadłam jeszcze pierogów z soczewicą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak