Sznycle z ziemniaków

Sznycle z ziemniaków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    0,5 kg
  • jajka

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • mąka krupczatka

    2 łyzki
  • czosnek ząbki

    1 szt
  • zielenina

    2 łyzki
  • bułka tarta

    4 łyzki
  • olej do smażenia

  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, ostudzić, przegnieść przez praskę, wbic do nich dwa całe jaja. Posiekana cebulkę zrumienić na tłuszczu. Do ziemniaków dodac cebulke, rozgnieciony ząbek czosnku, mąkę krupczatkę, sól, pieprz i zieleninę. Wszystko razem utrzec na gładka masę. Formować małe sznycelki, obtaczac w bułce tartej, kłaść na rozgrzany tłuszcz i piec z obu stron (delikatnie przewracać).
Podawać z surówką, z sosem lub innymi mięsami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Alex_M

13.04.2013 11:22
lubie takie kotleciki :)

olkaaa

09.04.2012 16:47
extra

jeta72

17.03.2012 22:31
świetne

Monika193

05.08.2010 10:48
pyszneee

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat