Przepis i sposób przygotowania na: Śmietankowo-truskawkowy tort urodzinowy Konczi
Kroki postępowania
Poncz: wyciskamy sok z całej cytryny dodajemy ciepłą wodę i cukier, dokładnie mieszamy, blaty tortowe mocno skrapiamy ponczem aby były wilgotne,
* bszkopt | |
mąka tortowa | 250 g |
jajko | 6 szt |
cukier | 3/4 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
sok z cytryny | 1 łyżeczka |
sól | szczypta |
Krem: | |
mascarpone | 500 g |
śmietana 30% | 600 ml |
cukier puder | 5 łyżek |
poncz | |
cytryna | 1 szt |
Dodatki: | |
truskawki świeże | 250 g |
powidła śliwkowe | |
rurki wafelkowe | 300-350 g |
kwiatuszki cukrowe | do dekoracji |
śmietana 30% | 500 ml |
Żelatyna wieprzowa Prymat | |
woda | 3/4 (gorąca) |
woda | 300 (ciepła) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: