Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warkocz z filetu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
olej do smażenia
pietruszka suszona 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Warkocz z filetu

Kroki postępowania

1
Filet dokładnie myjemy. Przecinamy go tak aby były trzy paski ale nie do końca aby wszystkie się trzymały. Robimy warkocz.
Krok 1 - Warkocz z filetu foto
2
Mięso nacieramy olejem obsypujemy suszoną pieryszka oraz przyprawami. Olej rozgrzewamy na patelni. Dajemy warkocz i smażymy.
Krok 2 - Warkocz z filetu foto
3
Smażymy warkocz z każdej strony. Smażenie ma się odbywać do zrumienienia i tak aby mięso w środku było już usmażone. Najlepiej smażyć pod przykryciem.
Krok 3 - Warkocz z filetu foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 06.04.2013 20:25
bardzo fajny pomysł ;)
gosia56 23.03.2013 11:26
TAK JESZCZE NIE ROBIŁAM
caralajna 20.03.2013 07:54
pomysłowy :)
Dorota59 06.03.2013 20:40
robię podobne
wyattearp 15.02.2013 08:35
BARDZO ŁADNIE WYGLĄDA
Poison1988 14.02.2013 15:18
wygląda rewelacyjnie :)
Piotr-21 14.02.2013 11:29
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak