Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z cieciorką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko 1
ziemniaki 2
marchew 1
ciecierzyca 150 g
cebula 0,5 szt
czosnek 2 ząbki
ziele angielskie
bazylia
majeranek
koperek
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z cieciorką

Ciecierzycę namoczyć najlepiej na całą noc. Udko oczyścić zalać wodą i wstawić na ogień, dodać cebulę , marchewkę, ziele angielskie i zagotować, dodać ciecierzycę i gotować ok 20 min, udko wyjąć, po czym dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, oddzielić mięso od kości i dodać do zupy. Doprawić do smaku, dodać bazylię i majeranek, pogotować chwilkę i gotowe .
Posypać koperkiem i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak