Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z nitkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 1 szklanka
marchew 2
pietruszka 1
seler 1/2
Liść laurowy suszony Prymat 1
ziele angielskie 4
cebula 1
pietruszka zielona
natka pietruszki 1 łyżeczka
masło 1 łyżeczka
sól
pieprz
makaron
jogurt naturalny
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z nitkami

Kroki postępowania

1
Grzyby namaczać w wodzie i zostawić na noc.
Do garnka wlać ok. 1,5 l wody i zagotować. Warzywa obrać i dodać do garnka, następnie dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz kostkę bulionową.
Krok 1 - Zupa grzybowa z nitkami foto
2
Cebulkę pokroić w kostkę (można podsmażyć na masełku), grzyby opłukać i dodać do zupy. Doprawić solą, pieprzem i natką pietruszki. Można dodać łyżeczkę masła. Gotować ok. 30 min.
Krok 2 - Zupa grzybowa z nitkami foto
3
Podawać z makaronem.
Dla kremowego smaku można dodać jogurt naturalny lub śmietanę.
Krok 3 - Zupa grzybowa z nitkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 15.04.2013 21:49
smaczna zupka
Dorota61 07.02.2013 11:54
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak