Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    50 dag
  • masło

    2 łyżki
  • wino białe wytrawne

    100 ml
  • bulion warzywny

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulkę należy obrać z łupinek i bardzo drobno posiekać. Na patelni
należy rozpuścić masło i zarumienić na nim cebulkę, gdy już będzie złota należy przełożyć ją do wrzącego wywaru i całość gotować do 15 minut. Pod koniec gotowania należy wlać wino i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

24.09.2013 21:20
Lubię zupę cebulową

IKrakowianka

26.02.2013 00:20
super zupa

Emiliozo

24.07.2011 22:41
świetny przepis

novita26

21.05.2011 11:08
mniam mniam

RenataZ-et

23.04.2011 15:07
musi super smakować :)

szajba2

15.04.2011 19:09
chętnie spróbuję

Magdalena80

06.03.2011 22:45
spróbuję

Barbara55

24.02.2011 15:49
bardzo fajna zupa

kielcok1

06.02.2011 13:39
zaryzykowałbym spróbowanie

Goya

23.12.2010 22:19
spróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat