Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściana przystawka obiadowa na ciepło

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 głowy
cebulka 1 szt
przecier pomidorowy 1 słoiczek
śmietana 18 proc 1 szt
mąka 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
masło 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściana przystawka obiadowa na ciepło

Kapustę obieramy z brzydkich liści i kroimy w paseczki dość długie. Kapustę gotujemy z liściem laurowym i przyprawą uniwersalną. Cebulkę kroimy drobno i podsmażamy na maśle -dodajemy do kapusty. Gdy woda troszkę odparuje , ale kapusta ma być nakryta wodą dodajemy przecier pomidorowy i słodką paprykę. Mieszamy dusimy jeszcze chwilę. Odlewamy troszkę wody i mieszamy nią z śmietaną i mąką , wlewamy z powrotem do kapusty , zagotowujemy. Doprawiamy pieprzem do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 27.01.2013 09:36
pychotka
iwa643 27.01.2013 09:17
Przystawka obiadowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak