Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki mozzarelli w panierce

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mozzarella małe kulki 100 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g
jajko 1 sztuka
olej rzepakowy 3 łyżki
mąka 50 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mozzarelli w panierce

Do 3 osobnych miseczek wsypać: mąkę, bułkę tartą i rozmącone jajko.
Po kolei w każdej z nich zanurzyć kulkę mozzarelli, najpierw w jajku później mące i na końcu w bułce tartej, pamiętając aby ser był dokładnie opanierowany, dzięki temu nic nie wycieknie na patelnię podczas smażenia.
Smażyć na średnim ogniu na głębokim tłuszczu, aż panierka się zarumieni. Kulki co jakiś czas odwracać, aby ser usmażył się z dookoła.
Odsączyć na ręczniku papierowym i podawać, najlepiej w towarzystwie dipu pomidorowego lub konfitury żurawinowej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazia 21.01.2013 16:29
super
Joanna46 21.01.2013 15:53
Ładne kąski.
Iwka 21.01.2013 15:46
wyglądają apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak